Ge en gåva | Bankgiro: 633-6432 | Swish: 123 668 5929

Till dom svältande och hungrande!

//Till dom svältande och hungrande!

Till dom svältande och hungrande!

Många reflektioner när jag är här nere i Nürnberg,Tyskland.
Dom flesta av oss vill ha förändring. Och vi är i desperat behov av det. Jesus vill ha en brud som älskar honom med en passion som syns och som brinner för sin brudgum. Han kommer för en brud som är frigjord ifrån den här världen. Jesus sa att det fanns ingenting i honom som denna världens furste kunde göra anspråk på. Inte i hans brud heller.
Men att lära känna honom…på djupet. Där kommer också passionen och kärleken till honom att bli så mycket större. Att känna Jesus går före all annan “kristen” aktivitet. Det går före helande, själavinnande, församlingsplantering etc. Inget ont i det så klart men att lära känna Jesus på djupet i våra liv övergår allt annat! Det är också dit han vill få oss. Detta är hans mål med oss som individer. Det är inte ett passivt liv, det är att bli aktiv på det sätt han vill, där hans börda blir lätt att bära och inte tung! Det finns människor som en gång kommer att få höra orden att han inte känner dom. Trots alla aktiviteter som man utövat i hans namn. Men inte egentligen älskat honom. Kärleken till honom gör att kärleken mellan troende blir på riktigt. På riktigt, på allvar. Du bara vet det när det är där. Därför blir man heller aldrig riktigt tillfredsställd i livet fastän man är med om allt det andra. Det ger inte den där varaktiga tillfredsställelsen som vi alla söker.
Att känna Jesus i en intim relation är också därifrån livet utgår. Glädjen som lyfter oss ovanför alla omständigheter kommer därifrån. Därför är resultat i hur många som kom eller hur många som blev frälsta underordnat det viktigaste resultatet av alla…att lära känna honom, Jesus, vår frälsare. Jag skriver detta för att jag inte nog kan betona hur viktigt detta är.
Det fanns ett krig mellan Marta och Maria som skiljde dom åt trots att dom var systrar.
Det är också vad Jesus säger till Marta…Maria har VALT den viktigaste delen, som är att lära känna mej, och den skall inte tas ifrån henne.
Vi tar för givet att vi lever där därför att vi gör goda saker och det var exakt vad Marta tyckte. Hon blev till och med arg på Maria för att hon inte jobbade med allt det andra. Men Maria hade VALT att sätta sej vid hans fötter istället.
Fadern har en agenda för den sista stora skörden som skall gå över Europa. Och han följer den tidsplan han har gjort upp. Vi lever i den nu och behöver veta om det. Men först det viktigaste…lär känna mej och ta den tid det tar för att bygga den relationen med mej! Du och jag har inte så mycket tid kvar. Det finns så oerhört många skadade syskon/krigare som fallit i striden. Såren som aldrig riktigt läkt har format en privat teologi som i många stycken blivit tvärt emot det Jesus säger. Man plockar ut det goda och tröstande och slänger bort det andra som stör eller känns fördömande. Det är farligt att göra så. Guds ord är gott och bara goda gåvor kommer ifrån honom. Jag brukar istället säga till honom att jag förstår inte detta nu men jag vet att du Helig Ande kommer att ge mej ljus över det här! Och det gör han, därför att min vilja och hunger är större i mej för att få hans sanning in i mitt hjärta än att skydda mej ifrån den. Han är nämligen god, alltid. Och så har det varit genom åren.
Såren som blev p.g.a. saker vi gått igenom höll på att ta över och bli min privata avgud, faktiskt!
Vi kommer att få se många människor komma in i himmelriket innan han kommer. En ofantlig skörd av lärjungar. Men först erbjuds vi Marias plats vid hans fötter.
Jesus, brudgummen, kommer BARA för en brud som längtar och lever i gemenskap med honom. Som är passionerad och tillfredsställd av den kärleken! Inte en brud som är fylld av kärlek till den här världen och allt den erbjuder oss. Den är tom och har alltid varit så…tillfälliga kickar kan aldrig tävla med det han ger. Att komma tillbaka till den första kärleken. Många kristna har aldrig haft den ens. Man har bara vuxit upp i ett system som aldrig vågat utmana och ställa krav på efterföljelse. Vi vill ha frihet utan krav på skyldighet. Korset utan efterföljelse. Men korset blir så oerhört lättare att bära när vi suttit vad hans fötter! Mycket lättare. Man kan helt enkelt inte bli utbränd där. Allt annat bleknar när du och jag hittat dit där Maria var.
Som sagt…före ALLT annat kommer relationen med honom.
Han imponeras inte av siffror eller av vår duktighet, men av vår ödmjukhet och passion för honom. Missförstå mej inte, jag vill bara visa på en väg som fungerar…det är där jag blir tillfredsställd på djupet…bara där.
Allt som är äkta och värt att kämpa för finns i detta…att lära känna Jesus, vår älskade Jesus på djupet i våra liv. Ingenting annat är viktigare!
När jag är här nere i Nürnberg, blir jag så medveten om hans agenda för sitt folk. Att lära känna Jesus och Fadern. Att våga släppa loss Helig Ande. Pusslet läggs och bilden blir fantastisk och överväldigande. Mitt i allt det kaotiska runt omkring oss så kommer Han!
Det är inte slut, det börjar nu.

 

By | 2015-10-22T16:34:48+00:00 June 10th, 2015|