Ge en gåva | Bankgiro: 633-6432 | Swish: 123 668 5929

Vår Israelresa Oktober 2015

//Vår Israelresa Oktober 2015

Vår Israelresa Oktober 2015

VÅR ISRAELRESA OKTOBER 2015 (Skrev detta när vi var i Israel men är hemma i Sverige nu)
Är nu i Eilath med vänner efter några ganska hektiska dagar i Jerusalem och Galiléen med bl.a. besök vid Klagomuren, Golgata, Trädgårdsgraven, Oljeberget, Yad Vashem, Kapernaum, Golan, Döda havet, Masada, och för att gå med i Jerusalem marschen.

Att resa i Israel är alltid uppfordrande men också tankeväckande. Man får definitivt en annan vy än vad man får i Sverige. Omgiven av grannar som inget hellre vill än att utplåna landet Israel lever man under ett tryck som få kan förstå. I varje fall inte i Sverige. Att vi har varit systematiskt utsatta för en enormt ensidig propaganda och hjärntvätt genom åren är definitivt ingen överdrift. Det räcker att man bara kollar upp vad som egentligen har hänt på nätet och jämför det med vad svensk media rapporterat. Det slår så gott som aldrig fel. Ett enda positivt ord till fördel för Israel är så gott som obefintligt. I svensk media. Detta inlägg kommer i huvudsak att handla om det.

Under bara de få dagar vi har varit här har två föräldrar blivit skjutna inför sina fyra barn i en attack av palestinska terrorister. Man rapporterar att en av mördarna av misstag skjutit den andre och sedan sprungit iväg därifrån i panik, därför missade man dom små barnen i baksätet. Sedan bara någon dag efter så blev ett ungt par och deras lille pojke attackerade med kniv av en palestinier på öppen gata i Jerusalem. Polisen sköt ihjäl palestiniern efter attacken. Nyhetsbyrån TT i Sverige vinklade detta till att israelisk polis skjutit ihjäl “ännu en” palestinier. Och utelämnade det faktum att det var en attack av en palestinier där oskyldiga mördats och skadats allvarligt.
Detta hände! “Nyligen knivhöggs en israelisk familj i Jerusalem, såväl pappan, mamman och en ung pojke. När en rabbin kom till undsättning knivhöggs även denne och det slutade med att pappan och rabbinen dog till följd av knivdramat samt att mamman och pojken skadades svårt.
När polis anlände till platsen blev knivmördaren, som har palestinsk bakgrund, skjuten till döds.Tolv timmar senare blev en till knivhuggen, en till israelisk tonåring och även denna gången var gärningsmannen en palestinier. Polisen sköt även den gärningsmannen till döds.”
När TT skriver ett telegram väljer de att fokusera på den senare händelsen i rubriken och vinklar det till att Israel “ännu en gång skjutit ihjäl en palestinier”. I slutet på notisen omnämns att två israeler dödats och två skadats, utan att närmare beskriva vilka det var eller vad som hade hänt.
“Palestinier sköts till döds”, löd rubriken från TT. Notisen återgavs i en rad medier trots att en rimlig beskrivning av händelserna borde vara tvärtom, att två israeler dödades i en knivattack. Ett exempel på hur vinklad nyhetsrapporteringen är i Sverige.

Detsamma gjorde det arabiska TV bolaget Al Jazeera men i anständighetens namn dementerade man detta senare efter påtryckningar av sina läsare (förvånande att man gjorde det). Läs detta…Al Jazeera noted that “many people in our audience pointed out” that the tweet diminished the killing of the two Israeli victims and “leaves out the context that the Palestinian man was the attacker,” according to Al Jazeera. Men det ville inte svensk media göra, inte ens efter påpekande ifrån Israels ambassadör i Sverige.

Guiden ville inte att vi skulle gå ner vid Västra muren (Klagomuren) på fredagseftermiddagen då hon inte ville riskera att vi blev utsatta för attacker av stenkastande muslimer som brukar komma ut ifrån moskén på tempelberget taggade efter fredagsbönen.
Well, det är med blandade känslor man är här.

Nere på hotellets turistshop i Eilath står en äldre vänlig, judisk man och säljer snorkelprylar till oss. Han frågar varifrån vi kommer och vi svarar Sverige. Då säger han att Sverige och Finland tycker om oss men inte Norge. Alla hatar oss säger han! Jag vet inte riktigt vad jag skall svara därför att jag vet att Sveriges regering och media inte är speciellt Israel vänliga dom heller. Så jag väljer att inte säga det utan låter honom fortsätta att tro att vi (Sverige) är positiva till Israel men jag skämdes. Jag ville inte berätta om Israel bojkotter av Coop, Oathly, Svenska kyrkan, Diakonia etc, om den ensidiga propagandan emot Israel i svenska dagstidningar, rent antisemitiska inlägg på Facebook, om demonstrationer och pöbelmentalitet och skadegörelse emot synagogor och misshandel av svenska judar, om rädsla att bära kippa, om alltför många “låtsasmedkännande” flata politiker som ljuger (det finns också de som står för Israel) om hur måna de är med att “självklart skall vi ta itu med antisemitismen i Sverige”, om putsandet på utsidan men “på insidan vara fulla av döda ben” som Jesus uttryckte det!

Stefan Löfven gick ut innan valet och menade att Israel självklart skall ha rätt att försvara sig (jag tror att hans hjärta talade där, kopplat med sunt förnuft)! Han drog snabbt tillbaka detta efter att ha blivit bemött med massiv kritik ifrån både sina egna och andra. Signalen var tydlig, “ge inte Israel rätt i något!”
Jag försökte berätta för den judiske mannen om folk vi känner ifrån Norge som åker till Israel varje år och som älskar ert land. Men det var som om han inte kunde höra det. Jag kände mig maktlös inför den ensamhet och isolering jag mötte. Det var så tydligt när vi gick Jerusalem marschen. Men den glädje och tacksamhet jag såg i folks ögon över att någon brydde sig, som var positiva till deras land, den lyfte oss verkligen.

Svensk kristenhet och Israel har blivit en skiljelinje.
Vid Jaffaporten träffade Else-Marie några kristna vänner vi känt sedan tiden vi bodde i Sollebrunn. De var aktiva i Missionskyrkan där. När hon frågade om de skulle gå Jerusalem marschen så blev det pinsamt tyst. Som om hon frågat något man inte får göra!?

För några år sedan hade Bilda (f.d. Frikyrkliga studieförbundet) en bildutställning om situationen i Mellanöstern där man hade tecknat Israel som glupska, bruna råttor med K-pist som äter på något som liknar Palestina. En svartklädd jude i hatt och pistolbälte med Davidstjärnan istället för en sheriffstjärna. Detta var i Immanuelskyrkan i Sthlm av några konstnärer, Larz Lindquist och Stefan Sjöblom, som med detta skulle rapportera sina “intryck” ifrån en resa de gjort i Mellanöstern. Folk reagerade på detta (tack och lov) och undrade vad de höll på med. Detta dementerades bl.a. av Elisabeth Haag på Bilda med att det inte alls var menat som sådant. Man bad om “ursäkt” efter det att folk menade att den var alltför antisemitisk. EFTER det att man fått kritik men inte innan? Men utställningen blev avslutad i förtid p.g.a. kritiken som följde. Förklaringen man gav var att den var alltför lätt att “missförstås”. Ungefär som att folk är för dumma för att fatta! Men inte ett ord om att man hade gjort fel!

Det judiska folket har fått sitt land nu som det förutsades i den bibel många kristna i Sverige snart inte ens tror på. Ingen kommer att kunna ta det ifrån dem. Jag är inte så dum att jag tror att allt Israel gör är rätt, det tycker dom ju inte ens själva. Men den historia och det judiska blod som den kristna kyrkan mer eller mindre har medverkat i att spilla genom tider som gått är vedervärdig. Många kristna församlingar i Sverige vågar inte längre ha israelkvällar i sina kyrkor eller så skäms man. Det är inte heller politiskt korrekt. Israel har en kallelse som nation i avslutningen av vår tidsålder. Men det är mycket mer än bara ett löfte. Det är en kallelse som vi i den svenska kristenheten borde vara betydligt tacksammare över än vad vi är. Många kristna är helt okunniga eller så bryr man sig inte över det faktum att Guds löften fortfarande gäller det judiska folket liksom oss själva. Att vara tyst, är många gånger också detsamma som att förbanna. Eller att ha en ensidig syn och inte alls ta med den andliga (och bibliska) aspekten som vi som Guds församling måste göra om vi skall kunna medverka till en förändrad syn på det judiska folket och Israel. Att Gud ALDRIG kommer att svika de löften han gett. Vi tycker om att ta löften till oss själva men negligerar helt de löften Gud gett sitt egendomsfolk! Man säger att man självklart inte är antisemitisk men att man är kritisk till sionismen. Klimatet kring att stå bakom Israel har förändrats inom svensk kristenhet. Ganska mycket faktiskt.

Lägger in detta ordet ifrån Jeremia 31:35-36 “Så säger HERREN, han som har satt solen till att lysa om dagen och månen och stjärnorna till att lysa om natten, i ordnad gång, han som rör upp havet, så att dess böljor brusa, han vilkens namn är HERREN Sebaot: Först när denna ordning icke mer består inför mig, säger HERREN, FÖRST DÅ SKALL ISRAELS SLÄKT UPPHÖRA ATT INFÖR MIG ALLTJÄMT VARA ETT FOLK”.

Men det faktum att det varit mer än nio attacker på civila judar i Israel bara de sista veckorna och den enormt vinklade media rapportering vi har i Sverige säger nog ganska tydligt att svensk media helt enkelt bär på och främjar antisemitiska tongångar, sedan kan man säga vad man vill! Nu sist en 13-årig pojke som cyklade på sin cykel och blev bestialiskt knivhuggen för att han just är jude!? Detta sker påhejat av imamer som uppmanar sitt folk att “sticka kniven i juden, vi skall driva ut dom i havet, vi skall avsluta det Hitler påbörjade!” På fullaste allvar! Och detta helt öppet dessutom. och vi sover! Googla på youtube om du vill! Eller en kvinna som blev knivhuggen i Jerusalem av en palestinier och som under det att hon stapplande ropade på hjälp, skrattade och skrek man “dö jude”! Har ännu inte hört en enda protest emot detta ifrån Immanuelkyrkans utställare i Sthlm!? Dessutom så kommer “pliktskyldiga protester” eller ursäkter aldrig ifrån hjärtat. Objektiviteten lyser verkligen med sin frånvaro.

Om nu Israel skulle börja besvara dessa attacker (vilket de är tvungna till för att skydda sin befolkning) befarar jag att det kommer att utlösa en våg av besinningslösa attacker på synagogor och judar över hela Europa, och inte minst i Sverige!
Israel har många fiender och det är lätt för oss att sitta uppe i Sverige och tycka med vår uppenbart sneda mediarapportering! Med vårt självutnämnda mandat att vara hela världens samvete.

Det finns ingen gräns på hur vi godtyckligt valt bort och valt till bland de sanningar Gud gett oss för vårt eget bästa. Vi har gjort oss till domare över hans ord! Anpassade och medgörliga som vi är. Det är mycket allvarligt då vi har förflyttats till att enbart se med politiska och materiella ögon på nästan alla konflikter inkl. Israel och helt förlorat det som gett oss vårt verkliga mandat…Vår förmåga att bedöma utifrån en sanning som är objektiv, som står och har stått alldeles utmärkt för sig själv genom alla tider. Men godhet UTAN Gud har istället allt för ofta blivit vårt rättesnöre. Och detta i våra kyrkor. Ändå älskar han oss så enormt mycket! Och han välkomnar varje människa som vill vakna ur denna slummer vi lever i. Det går att förändras om man vill.

Det var väldigt länge sedan som jag läste en kvällstidning. En orsak är att agendan alldeles för ofta är att misskreditera Israel. Det skrivs eller sägs så gott som aldrig ett enda positivt ord om Israel i svensk media. Det är i varje fall ingen överdrift. Det OM NÅGOT borde göra oss misstänksamma på vad de egentligen vill. Ingen demokratisk nation i denna värld kan väl rimligtvis bara göra allting fel? Men Israel verkar göra ALLT fel!

Allting har en konsekvens. Om man ljuger och vinklar kommer också det att ha en konsekvens. Den kanske inte kommer med en gång, men den kommer. Men sanningen kommer att segra till slut, det gör den alltid. Jag menar att det jag skrivit här är sant!

Det är inte den israeliska befolkningen som spränger bussar med barn i, eller kastar sig över civila och hugger besinningslöst med kniv, eller vansinneskör med sin bil mitt in i en folksamling! Och Israel måste “få lov” att beskydda sig emot detta, även om det är väldigt svårt att göra det. Men det är de korrupta palestinska ledarna (Hamas och andra) som är problemet. Som skickar andras barn in i självmordsuppdrag, men inte sina egna. T.o.m det palestinska folket är trötta på dem. Men konflikterna måste hållas igång för att vi skall skicka mer pengar!? Vi måste vara blinda som inte reagerar över detta! Till dessa skickar vi (Sverige) massor av pengar, som stöder terrordåd och gör dessa ledare rika. Helt vansinnigt! Man kan få info om man bara kollar efter.

I vår buss hade vi en judisk guide (hon satt och grät vid trädgårdsgraven när vi prisade Gud) och en muslimsk chaffis. Guiden hette Li och chaffisen Hanni. En glad och hjälpsam man som log hela tiden. Vi hade väldigt kul under resan där skämt och allvar avlöste varann. Vi var kristna, guiden var judinna och chaffisen var muslim. Det går om man vill men OM någon inte vill utan väljer att hata då blir det svårare.
Love… Uffe.
Psalm. 122:6 Pray for the peace of Jerusalem— “May those who love you be at peace!”

(P.S. Funderar på att göra en resa dit nästa år för dom skeptiska?!)

OBS! Ännu fler knivdåd och attacker på judar, se filmen ifrån övervakningskameran.

http://link.brightcove.com/servic…/player/bcpid591867023001…

By | 2018-03-10T19:51:14+00:00 October 24th, 2015|